O Kongresie

Kongres Eksportu Spożywczego

Celem Kongresu Eksportu Spożywczego jest umożliwienie polskim producentom żywności nawiązania, bądź odświeżenia kontaktów biznesowych związanych z eksportem. To również niepowtarzalna możliwość zdobycia w jednym miejscu fachowej i wartościowej wiedzy o rynku eksportowym, perspektywicznych kierunkach eksportu, ale również o zagrożeniach związanych z handlem zagranicznym.

Kongres skierowany jest zarówno do firm, które z powodzeniem realizują sprzedaż eksportową, ale też dla tych producentów sektora rolno-spożywczego, którzy zamierzają skierować swoją ofertę handlową do kontrahentów zagranicznych. Panele dyskusyjne, wystąpienia ekspertów, spotkania biznesowe, czy wystawa produktów eksportowych – to tylko część zaplanowanych odsłon tegorocznego Kongresu Eksportu Spożywczego 2018.

Lokalizacja Kongresu
Hotel Marriott
Al. Jerozolimskie 65/79, 00-697 Warszawa

Serdecznie zapraszamy do rejestracji. Liczba miejsc ograniczona.


Uczestnicy kongresu

  • Producenci sektora rolno-spożywczego
  • Organizacje i zrzeszenia producentów rolno-spożywczych
  • Instytucje rządowe promujące polski eksport produktów rolno-spożywczych
  • Eksperci z renomowanych firm doradczych i instytucji finansowych
  • Zagraniczne firmy dystrybucyjne i sieci handlowe
  • Zagraniczne organizacje branżowe
  • Biura handlowe w ambasadach
  • Organizatorzy targów zagranicznych

Ogólny program Kongresu

  • Kongres Eksportu Spożywczego 201825-09-2018
08:30

Rejestracja

09:10

Pozycja polskiego eksportu spożywczego oraz perspektywy rozwoju w Europie i na świecie

09:30

Cross Cultural awareness – czyli jak zarządzać różnicami kulturowymi w budowaniu efektywnych relacji w biznesie eksportowym

09:50

Budowanie przewagi konkurencyjnej marki w oparciu o wartości kulturowe

10:15

Przerwa kawowa


12:30

Przerwa kawowa


14:00

Lunch


16:50

Przerwa kawowa


18:00

Zakończenie konferencji


23:00

Zakończenie Gali